joi, 20 martie 2014

GREPFRUITUL-O FARMACIE INTR-UN FRUCT

Ei bine,grepfruitul nu este o imensa colectie de minerale si de vitamine,asa cum poate ne-am astepta.De fapt,el este constituit in proportie de aproximativ 90% din apa,la care se adauga doar un pic de potasiu si vreo patru vitamine.E adevarat,totusi, ca un grepfruit de 200grame asigura necesarul de vitamina C pentru o zi intreaga(la o persoana sanatoasa si nexpusa la poluare)si un sfert din necesarul de vitamina A.In rest,mai contine doar mici cantitati din vitaminele B1 si B5 si cantitati infime din alte vitamine din complexul B,vitamina E etc.Si atunci, de ce creeaza grepfruitul atata vilva? Pentru ca are in compozitia sa niste substante prea putin cunoscute, dar care fac adevarate minuni in organism:zeaxantina,de exemplu,tine departe bolile oculare si cardiace,in timp ce maringenina blocheaza dezvoltarea cancerului,iar spermidina ne mentine tineretea tesuturilor si ne mareste speranta de viata.Ca si cum nu ar fi fost de ajuns,grepfruitul blocheaza cu incapatinare si eficienta actiunea avreo 30 medicamente chimice,motiv pentru care i-a exasperat pe conducatorii marilor companii farmaceteutice,care l-au botezat "incurca lume".Acestia ignora insa faptul ca acest "incurca lume"poate fi foarte util dupa tratamentele cu medicmente,fiind un fantastic mijloc de detoxifiere a organismului.

Colesterolul si glicemia crescute-se tin cure de minimun 3 saptamani, timp in care se consuma 1/2 kg de grepfruit pe zi.Fibrele alimentare din compozitia sa impiedica in buna masura asimilarea grasimilor saturate, in timp ce aportul masiv de vitamina C si A din aceste fructe previne oxidarea colesterolului rau (LDL) si depunerea sa pe peretii vaselor de sange.La randul sau,glicemia este tinuta sub control de catre flovonoidele din grepfruit,care incetinesc ritmul eliberarii glucozei in sange,prevenind astfel aparitia hiperglicemiei si a diabetului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu