duminică, 18 ianuarie 2015

LEACURI VECHI ARABESTI

ANASONUL
In farmacologia araba straveche,anasonul era utilizat pentru a trata colicile si durerile abdominale,indigestia,durerile menstruale,tusea,durerile de cap.Se credea de asemenea ca are puterea de a "curata" sistemul urinar si a preveni inflamatiile.
PREPARATE DIN ANASON
-ceai-fierbeti o lingurita de anason intr-o cana timp de 10 minute,apoi strecurati
-pulbere-se macina semintele cu risnita(de cafea)pina se transforma in pulbere si se aduga la mancaruri si dulciuri.Stimuleaza digestia si improspateaza respiratia.

SCORTISOARA
Este,de milenii,unul dinte cele mai populare remedii in tarile arabe.Era folosita pentru raceala,tuse,infectii respiratorii,in orice boala de stomac,ca ajutor digestiv dupa mancaruri grele,balonare,boli cardiovasculare,dureri menstruale,impotriva oboselii si pentru imbunatatirea memoriei.
PREPARATE DIN SCORTISOARA
-pulbere in miere-o lingurita de pulbere de scortisoara se amesteca cu o lingurita de miere si se pune in ceai sau apa.Se ia de 3 ori pe zi.
-ceai-peste o jumatate de scortisoara macinata se toarna o cana de apa clocotita.Se lasa la infuzat 15 minute,apoi se strecoara.Se beau 3 cani pe zi.
-un baton de scortisoara se fierbe timp de 2-3 minute intr-o ceasca de apa.Se scoate batonul, iar pa se bea de 2-3 ori pe zi.

RODIA
Originar din Iran si tarile cu care se invecineza,arborele de rodie"se descurca"de minune in conditii semiaride.Semintele,sucul si siropul de rodie fac parte din compozitia multor mincaruri si dulciuri orientale si au fost folosite din cele mai vechi timpuri ca leacuri pentru o multime de afectiuni.De-a lungul timpului,pulberea de coji de rodie a fost folosita pentru atrata arsuri si rani cu sau fara infectie.Apa in care au fiert cojile de rodie este un leac eficient pentru indigestie,iar cojile inmuiate si sucul sunt utilizate pentru dureri de gat,de stomac,indigestie,boli de inima.
PREPARATE DIN RODIE
-se mananca semintele ca atare,uscate, sau se stoarce sucul din seminte.
-se decojeste rodia ,iar cojile sunt puse la uscat,apoi se piseaza pina se transforma in pulbere.
-se fierb cojile de rodie in apa,apoi se strecoara si se bea lichidul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu