OTET DE MERE PREPARAT IN CASA
E,intr-adevar,un remediubun la toate acest otet,care se prepara si foarte usor.Profitati de puterile lui multiple!
Otetul de mere atat de indragit pe vremea bunicii cazuse oarecum in uitare pina in urma cu niste ani.Acum insa a revenit in forta in casele noastre.Originile lui ajung pana in Egiptul antic,stiut fiind ca Nefertiti isi ingrijea frumusetea cu bai de otet.Otetul de mere este sanatos;folosit extern,confera parului stralucire,stimuleaza circulatia sangvina a pielii si actioneaza beneficasupra stratului ei protector.Baut in mod regulat,echilibreaza metabolismul.Pe vremuri,otetul de mere se facea in casa cu ajutorul unei prese pentru fructe,fiind folosite cu precadere fructele cazute din copac,deci cele netrebuincioase.Astazi,pentru obtinerea sucului se folosesc fructele proaspete,iar in locul presei apelam la un storcator electric.Sucul este lasat sa fermentezepana ce se obtine asa-numita drojdie de otet,un fel de spuma lipicioasa care se formeaza la suprafata.Nu este necesar sa mai adaugati drojdie,desi aceasta grabeste fermentatia.
Otetul de mere
-pas cu pas
Se spala merele, se taie in sferturi si se indeparteaza portiunile putrezite.Bucatile de mar se pun in storcator.
Se umple un borcan sau orice vas de piatra sau de sticla cu suc si cu o parte din coji si cotor.Se adauga putina drojdie uscata de bere.Se inchide vasul ermetic.
Se lasa timp de 4 saptamani,indepartand periodic drojdia de la suprafata si agitand apoi lichidul.
Cand otetul capata gustul dorit,se strecoara printr-un tifon si se toarna in sticle oparite.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu