COMPOZITIE CHIMICA
Aloe vera este bogata in derivati antrachinonici,in care componentul principal este aloina,o substanta ce imprima actiune laxativa sau purgativa preparatelor obtinute din aloe.Gelul din aloe contine si numeroase vitamine,substante minerale,hormoni de crestere,enzime si fitosteroli.
PREPARATE DIN ALOE
-sucproaspat de aloe:se poate obtine in casa,din planta cultivata in ghivece,prin doua procedee:daca frunzele de aloe sunt suficient de suculente,se taie oblic,de la baza tulpinii,se aseaza pe un plan inclinat,sucul scurs colctandu-se intr-un vas.
-frunzele de aloe taiate bucati sunt introduse in apa fierbinte,timp de 10 minute,dupa care se preseza prin stoarcere puternica,printr-un material textil sau o presa de mana.Sucul obtinut ,se poate consuma ca atare,sau se pune pe foc direct,pana se obtine un produs uscat, care se prezinta sub forma unor bucati lucioase.
TINCTURA
-2 linguri de frunze de aloe uscate si maruntite se pun la macerat in 100ml de alcool alimmentar timp de 10 zile agitandu-se de 3-4 aori pe zi.Se lasa la decantat timp de 6 zile iar partea limpede se trece in flcoane de plastic sau sticla prevazute cu pipeta.
VINUL TERAPEUTIC
-4 linguri de frunze de aloe uscate si maruntite se pun la macerat intr-un litru de vin alb,timp de 10 zile,agitandu-se de 2-3 ori pe zi.Dupa 10 zile vinul se filtreaza si selasa la decantat timp de 6 zile.Se va completa cu vin pana la un litru.
OTET MEDICINAL
-2 linguri de frunze uscate de aloe se tin la macerat timp de 10 zile in 500 ml de otet din vin,urmeaza filtrarea si pastrarea in flacoane brune.Se utilizeaza extern,sub forma de aplicatii locale,badijonari,frictionari si pensulatii.
ULEI TERAPEUTIC
-2 linguri de frunze de aloe uscate si maruntite se fierb impreuna cu 100 ml de ulei de floarea-soarelui,cateva minute, pe baie de aburi.Se lasa sa stea timp de 2 zile,dupa care se filtreaza.Se foloseste extern,mai ales in bolile dermatologice ca:dermatita,dishidroza,parapsoriazis,degeraturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu