Mai frecvente iarna:
afectiunile gatului
De cele mai multe ori debuteaza cu senzatia de zgarieturi in gat,apoi ne doare cand inghitim, iar in cele din urma ne pierdem si glasul.Impotriva laringitelor si inflamatiilor din gat exista insa remedii naturale foarte bune.Natura pune la dispozitie o serie de substante capabile sa combata inflamatiile si sa reduca jena pe care o resimtim la fiecare inghititura.Sub forma de gargara,comprese sau ceai-remediile bunicii sunt de mare ajutor.
Lapte cu ceapa,cimbru si cuisoare
Substantele active din aceasta reteta se amornizeaza perfect.
3 cepe mari
cuisoare
1 ligurita zahar brun
1 crenguta de cimbru
apa
1/2 cana cu lapte
Se toaca cepele cu coaja cu tot si se amesteca intr-un recipient cu cuisoarele,zaharul, cimbrul si ceva apa.Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 2 ore,adaugand din cand in cand apa.Se trece decoctul printr-o strecuratoare si se infierbanta laptele.Se amesteca in cantitati egale decoctul cu laptele si se bea de 3 ori pe zi.Daca doriti sa beneficiati de tot continutul de vitamina C al cepei,preparati amestecul la rece:amestecati ceapa cu zaharul si lasati-le 12 ore. Adaugati apoi apa si extrageti sucul prin presare.Procedati apoi ca mai sus.
Infuzie cu fenicul salbatic
Feniculul este o planta mult folosita.Daca,avand gatul inflamat,va piere si glasu,incercati acest ceai.
1 cana de lapte
5 g fructe de fenicul
miere
Se fierbe latele,se zdrobesc fructele,se pun in lapte si se lasa la infuzat 10 minute.Bautura poate fi indulcita dupa gust cu miere si se vabea cat mai fierbinte de 3 ori pe zi.
UTIL
- Eficiente sunt gargarele cu uleiuri eterice.Se pun 3 picaturi de ulei de eucalipt,2 picaturi de ulei de santal si 1 picatura de ulei de arbore de ceai intr-un pahar cu apa.Se face gargara de 3 ori pe zi.
- Cu afectiunile gatului nu e de glumit,mai ales in cazul copiilor si al adolescentilor.Daca simptomele persista mai mult de 4 zile,adresati-va medicului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu